Vastentijd

Tijdens de vastenperiode, op weg naar het feest van Pasen, denken we na over wie we willen zijn en hoe we goed voor anderen kunnen zijn. Dit is een speciale tijd waarin we SAMEN, met RESPECT voor anderen, willen GROEIEN en BLOEIEN. Dat betekent dat we ons best doen om positief te zijn en de wereld om ons heen mooier te maken.

SAMEN kunnen we echt een verschil maken!  We hebben dit op verschillende manieren gedaan.

We deelden plezier door elke dag iets vriendelijks te doen, zoals glimlachen, complimenten geven of ons speelgoed delen. Plezier delen betekent dat vreugde wordt vermenigvuldigd!

We hielpen elkaar ook elke dag, of het nu was door uitleg te geven bij een moeilijke opgave, de klas netjes achter te laten of thuis te helpen. Op die manier wilden we laten zien dat niemand er alleen voor staat.

Daarnaast zorgden we voor anderen, zowel dichtbij als veraf. We lieten onze vrienden weten dat ze belangrijk voor ons zijn en hadden aandacht voor degenen die alleen waren of wat troost nodig hadden.
We fietsten en wandelden veel kilometers om geld in te zamelen voor goede doelen zoals de Merksplasse missionarissen en Broederlijk Delen. Zo proberen we ook in het Zuiden ons steentje bij te dragen aan een beter leven voor iedereen.

Wees dankbaar! We dachten na over de dingen die ons blij maken, zoals genieten van de lentezon, een mooie regenboog, en de mensen om ons heen die van ons houden. We keken ook naar het verhaal van Wivina in Congo en bespraken de gelijkenissen en verschillen met ons eigen leven. Dit hielp ons beseffen hoeveel we hebben om dankbaar voor te zijn.

Samen stonden we stil, dachten we na en mediteerden we op onze eigen manier. We begonnen de dag met dankbaarheid en namen de tijd om te genieten van muziek of de schoonheid van de natuur, zoals een regenboog of een lentebloem. We lieten de woorden van het themalied “Iedereen mee” ons hart raken.

De veertigdagentijd gebruikten we als een kans om te groeien en een beter mens te worden. Zo zijn we helemaal klaar om van Pasen een echt feest van nieuw leven te maken!