Leerlingenraad

Bij een nieuw schooljaar hoort de opstart van een gloednieuwe leerlingenraad! Op de foto zie je alvast het team dat dit jaar de stem van alle leerlingen zal verkondigen.

 

Maar wat doen we precies?

Een leerlingenraad vertegenwoordigt de mening van de leerlingen op een school. Dit team is er om mee te denken, praten en overleggen over wat er op school en in de klas zoal kan gebeuren. De raad baseert zich daarbij op de haalbare ideeën, voorstellen en vragen van alle leerlingen. Met z’n allen proberen we het nog leuker te maken op school.

Welke acties horen daar dan bij?

Vorig jaar heeft de leerlingenraad heel wat actie ondernomen. Zo organiseerden we de week van carnaval met elke dag een passend thema. De inkomhal werd vergroend met een fleurige plantenbib waar er heel wat groen werd uitgewisseld. Bovendien mochten we deel uitmaken van het project rond de nieuwe windhaan op de kerk. Daarbij maakte de leerlingenraad een tijdscapsule die nog lang niet geopend mag worden. Spannend!

De leerlingen van de leerlingenraad hebben voor dit schooljaar al veel enthousiaste ideeën in petto. Samen maken we er een fijn schooljaar van